Collagen Powder Shaklee adalah suplemen kolagen yang hebat

Salam Sayang dari mamasihat…

Apa khabar semua dan hari ini saya tersangat lah rajin nk share satu produk yang amat sy suka iaitu Collagen Powder Shaklee.. Apa yg sy nk share setelah abis sekotak sy cuba muka sy yang ada jeragat ni memang pudar sedikit,sangat lah happy bila husband tegur hehe :)

apa2 pn sy nk tunggu dlu setelah abis 2 kotak Collagen Powder Shaklee ni dlu baru sy akan upload testimoni dari sy sendiri ye dan yang penting sy tak sabar nk tgk kulit ini jadi licin dan gebusss tanpa ada sebarang cela (mood excited) :)

Collagen Powder Shaklee ini mempunyai banyakk kebaikan yang diantaranya boleh melicinkan kulit serta memudarkan celaan yg ada di muka atau tubuh badan kita. Kolagen juga merupakan protein yang paling banyak terdapat di dalam badan manusia. Malah ia menyumbang kepada kira-kira 75%  berat dalam tahap kulit yang sihat. Tahap kolagen yang sihat akan menyerlahkan rupa yang sihat dan menampilkan susuk tubuh yang muda.

Selain itu, Collagen Powder Shaklee merupakan suplemen kolagen yang hebat yang mengandungi 4000mgn proprietari RSS(red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah.

7 bahan utama yang ada di dalam Collagen Powder Shaklee ialah ;-

 

Mamasihat juga nak share tentang kebaikan dan manfaat Collagen Powder Shaklee

Manfaat Collagen Powder Shaklee  :~

  • kolagen sangat membantu kuatkan akar rambut dan merangsang pertumbuhan semula
  • kuku menjadi lebih kuat, bintik putih hilang dan pangkal kuku kekalkan warna yang lebihsihat
  • kulit akan kurang kering dan elastisiti akan bertambah baik. Kulit juga akan sembuh dengan cepat dan ini akan membantu mengurangkan parut.
  • membantu menghilangkan tanda penuaan kita
  • kolagen membantu menguatkan tulang dan mengurangkan kemungkinannya menjadi rapuh,mmg sangat bagus
  • kolagen juga membantu kurangkan kesakitan dan geseran sendi di tulang kita
  • baik untuk mata. Kornea memerlukan kolagen dan ianya membantu mengekalkan otot mata supaya tetap anjal
  • memastikan otak sentiasa lebih sihat dan cergas

 

ok kt bawah ni adalah antara testimoni yang sangat berpuas hati dengan pengambilan Collagen  Powder Shaklee,mmg kulit licin dan gebusss kan :)

colagen3

 

 

 

 

Collagen haluskan kulit 5 - done

 

 

 

154416_4629848835929_1741569278_n

 

 

ok semua dh tgk hasil customer yang dh menggunakan Collagen Powder Shaklee kan,hasilnya semua Superbbb, mamasihat pun x sabar dah ni nk tunjuk anda semua testimoni dari saya sendiri :)

collagen

 

 

Oleh itu, semua pembaca yang mahukan kulit yang tiada cela, kulit licin dan gebuss perlu lah mencuba Collagen Powder Shaklee..Mmg Superb..

Kita jumpa lg di entry yang lainnya dengan hasil testimoni mamasihat sendiri setelah menggunakan Collagen Powder Shaklee :)

 

Senarai Harga Produk Shaklee

Senarai Harga Produk Shaklee

Salam Kasih Sayang untuk anda semua..

Masih ramai yang tertanya-tanya yang mana satu harga produk yang betul2 utntuk produk Shaklee. Sebenarnya Shaklee telah menetapkan senarai harga bagi setiap produk dengan harga retail. Murah atau Mahal itu sebenarnya tidak menjadi satu alasan kepada anda jika anda semua mahukan yang terbaik untuk kesihatan anda. Tetapi selalunya jika terdapat customer saya yang nk harga murah saya akan beritahu kepada mereka jadilah Ahli Shaklee,ianya berbaloi dan anda semua akan dapat point iaitu bonus dari Shaklee walaupun anda tidak berminat untuk jalankan bisnes. Itu semua terpulang kepada kemahuan masing.

ok Jadual bawah ini adalah Senarai Harga Produk Shaklee setiap produk ye :)

huh

Jika anda mahu harga ahli yang jauh lebih murah,JOM Daftar Ahli Shaklee sekarang untuk menikmati bonus yang lumayan dari Shaklee serta manfaat yang banyak jika anda semua berdaftar sebagai ahli dengan mamasihat.com anda akan diberi online coaching dan akan masuk group kami yang mempunyai leader yang hebat2..Menarik x :) jom sertai kami

 

Bagaimana Nak Order?

cara order produk shaklee

cara lps orderAtau klik di fb page Shaklee Supplement
Pesanan anda akan dihantar melalui PosLaju, GDex atau Citilink.
Pesanan akan mengambil masa 1-4 hari bekerja :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Set Bersalin Shaklee Terbaik untuk Ibu Berpantang

Di era moden ini ibu-ibu menginginkan cara moden di waktu berpantang yg dimana tidak mahu mengambil sebarang herba atau jamu kerana ianya agak leceh untuk diamalkan. Oleh itu Set Bersalin Shaklee adalah yang terbaik utk para ibu moden yang menginginkan kesihatan mereka dijaga dengan sempurna.

Set Bersalin Shaklee telah diyakini oleh para ibu di Malaysia kerana setiap supplement@ vitamin Shaklee merupakan supplement yg mudah untuk ditelan dan kesannya amat postif untuk mempercepatkan penyembuhan luka.

Selain itu juga Dr Zubaidi yg juga merupakan doktor pakar di dalam bidang perubatan juga mengesyorkan ibu berpantang mengambil ESP Shaklee dan Vitalea untuk membantu penyembuhan semaasa proses berpantang. Anda juga boleh menjenguk blog Dr Zubaidi ye.

Apa yang menarik Set Bersalin Shaklee ini ialah ibu-ibu yang bersalin secara normal dan czer boleh mengambil setiap supplement Set Bersalin Shaklee,menarik bukan jika dibandingkan dengan pengambilan jamu dimana ibu-ibu yang bersalin secara czer tidak disyorkan untuk mengambil jamu kerna dikhuatiri luka akan lambat sembuh.

 

Jom sy perkenalkan antara Set Bersalin Shaklee Terbaik untuk Ibu Berpantang

Set Bersalin Shaklee mempunyai 3 set iaitu Set Bersalin Asas, Set Bersalin Extra dan Set Bersalin Premium

~ Set Bersalin Shaklee > Set Asas

Set Bersalin Asas dapat membantu ibu berpantang untuk :

  • Menyembuhkan luka dalaman dan luaran dengan cepat
  • Membantu ibu dapat 100% nutrient yg diperlukan semasa berpantang
  • Memberi stamina dan tenaga utk ibu berjaga malam manjaga bayi
  • Meningkatkan imuniti ibu utk mengelakkan ibu mendapat jangkitan dari luka bersalin

 

~ Set Bersalin Shaklee > Set Extra(Penyusuan)

Set Bersalin Extra mempunyai penambahan 2 supplement daripada Set Bersalin Asas iaitu :

Ostematrix (Kalsium) dan ESP Shaklee (Protein)

~ Ostematrix mempunyai khasiat yang merupakan kompenan utama dlm susu ibu selain air dan protein ialah kalsium
~ Ostematrix juga membantu ibu mendapat rehat yang berkualiti
~ Mampu melegakan otot dan saraf ibu dan elakkan dari tekanan bersama B Complex dalam Set Bersalin Shaklee
~ Elakkan dari gigi rosak dan sakit tulang belakang

~ESP Shaklee pula mempunyai protein yang diperlukan untuk menghasilakan hormon dalam badan
~ Protein adlh komponen utama susu ibu slps air
~ Krgnya protein terutama semasa berpantang akan menyebabkan ibu berpantang sering hadapi masalah kurang susu
~ ESP Shaklee juga membantu penyembuhan luka secara menyeluruh

 

Set Bersalin Shaklee > Set Premium (Breastfeeding + Slimming)

Set Bersalin Shaklee Premium pula juga ada penambahan 2 supplement utk ibu-ibu yang berpantang inginkan susu yg meriah dan untuk penjagaan badan juga. Set Bersalin Shaklee Premium ini juga adalah sgt berbaloi bagi ibu- ibu yg mentitik beratkan penjagaan badan. Susu meriah,badan pun slim dan yg penting luka cpt sembuh betul x hehe ^__^

2 supplement yang ditambah dalam Set Bersalin Shaklee Premium ini ialah :

~ Lecithin =  Memecahkan molekul asid lemak kpd rantaian yg halus dan mudah utk menurunkan berat badan. Selain itu ibu yg mengambil Lecithin semasa menyusu akan mengalirkan Choline yg sgt baik utk otak bayi semasa menyusu

~ Alfafa =  Kaya dgn serat, protein, amino asid, klorofil, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitobimia selain itu juga memerangkap lemak yg telah dicairkan oleh Lecithin dan akan membawa keluar dari badan

Antara testimoni yg sangat berpuas hati dengan Set Bersalin Shaklee dan anda semua boleh lah lihat dan baca ye ^__^

Disini ekin jugak nk share satu gambar yang disend di whatapps oleh customer

 

ekin yang sangat gembira bila amik Set Bersalin premium Shaklee susu badan

 

dia sangat meriah..Alhamdulillah rezeki anak dia dan dia berhasrat akan fully

 

breastfeeding kt baby dia smpai umur 2tahun,seromok kan..hapy je dia :)

 

BOOSTER
20131108_111553

Anda bila lagi nak dapatkan Set Bersalin Shaklee :)

 

Anda semua patut merancang dari sekarang sesiapa yang tengah pregnant mahupun tidak…

 

Pilhan yang bijak sudah tentu dari kita sendiri betul x :)

 

Apa yang best Set Bersalin Shaklee yang bersalin normal atau caesarean pun boleh amik,

 

Bestkan kerana sesetengah produk dipasaran ada kategori untuk normal dan pembedahan kan…

 

So kalau kita dah beli Set Bersalin Shaklee ni sudah tentu untung dan x perlu

 

risau lagi jika kita ditakdirkan kita bersalin secara caesarean :)

 

 

 

cara order produk shaklee

Set Kesuburan Shaklee adalah Pilihan Tepat

Kesuburan ialah keupayaan membiak secara semula jadi. Kadar kesuburan ialah bilangan anak yang lahir bagi setiap individu, rumah tangga atau kependudukan. Kesuburan manusia bergantung pada faktor faktor nutrisikelakuan seks, budaya, naluri, endokrinologi, masa, ekonomi, gaya hidup, dan emosi.

 

Pasangan yang sudah mendirikan rumah tangga sudah tentunya inginkan cahaya mata untuk melengkapkan lagi keharmonian rumah tangga. Oleh itu Set Kesuburan Shaklee inshaAllah dpt membantu pasangan yang tidak mempunyai rezeki cahaya mata. Walau ape pn kita juga perlu berdoa dan bertawakal kepada NYA kerana Allah sajalah yg dapat membantu kita selain berikhtiar.

 

ok xmau tulis pjg2 nti org boring huhuu, meh sy perkenalkan Set Shaklee Kesuburan Shaklee yang dapat membantu pasangan yg inginkan cahaya mata

 

 

1) GLA Complex

 

 

 

 

 

Apa maksud GLA Complex

 

  • GLA adalah Gamma-linolenic Acid atau juga dikenali sbg Gamoleic Acid. Ianya adalah sejenis asid lemak yang di dapati dari beberapa sumber tumbuhan dan paling popular dari sumber Evening Primrose.
  • Setiap kapsul GLA mengandungi lebih 300mg dimana sumbernya adlh Omega 6 yg terbaik dan mempunyai gabungan dgn minyak sunflower dan vitamin E.

Bagaimana GLA membantu tingkatkan kesuburan

  • GLA boleh menstabilkan hormon dan kitaran haid wanita
  • GLA juga membantu dlm proses penghasilan mukus serviks yg berkualiti serta meningkatkan kuantitinya
  • GLA juga membantu masalah wanita yg sering sengugut
  • GLA juga dapat menguatkan Plasenta dan menguatkan Uterus
Pengambilan GLA adlh amat penting kerana akan mengoptimumkan persekitaran rahim bagi membantu kejayaan proses persenyawaan telur dan sperma.

 

 

 

2) COQ10 (COQ Health Plus)

 

 

Apa itu COQ Health Plus

 

  • COQ Health Plus juga dikenali sebagai COQ10(Coenzyme Q10) iaitu Ubiquinone yang merupakan sejenis nutrien yg larut lemak yg memberi penghasilan tenaga.
  • COQ10 terdapat di dalam sel badan manusia dan ia juga akan menghasilkan tenaga bagi tumbesaran pengawalaturan sel termasuklah Ovum.

 

Ramai yg tidak tahu COQ10 amat lah penting untuk kesuburan lelaki dan sudah lama dikaji oleh para penyelidik manakala hipotesis tentang peranan COQ10 utk wanita pula telah dikaji pada tahun 2009.

 

Kesimpulannya, COQ10 adalah amat penting untuk kesuburan seseorg itu dan pengambilan COQ10 ini akan membantu masalah kekurangan tenaga dalam proses ovulasi. Ia akan memastikan penghasilan telur adalah sihat,matang dan berkualiti.

 

 

 

 

3) Vitalea

 

 

 

Apa itu Vitalea
  • Vitalea merupakan multivitamin yg mnegandungi 12 jenis vitamin dan 7 mineral  di dalam satu kapsul. Tablet Vitalea diselaputi dengan serbuk nutrisi iaitu Spirulina.
  • Yg menarik ttg Vitalea adlh tablet multi-vitamin yg paling pantas larut dlm air dan juga tubuh manusia.
Manfaat Utama Vitalea
  • Penambahan Tenaga Segera – pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dlm aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.
  • Pelengkap Nutrisi – Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yg tidak seimbang terutamanya mereka yg mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anemia.

 

set kesuburan

 

Rezeki merupakan kurniaan dan nikmat yg diberi oleh Allah SWT kepada hambanya tidak kira dlm bentuk harta,anak,kebahagian dan lain-lain. Kita sebagai hambanya perlu mensyukuri ke atas nikamt yg diberi dan perlu sentiasa brusaha dan berdoa serta bertawakal kepada-Nya.

 

Set Shaklee untuk Kesuburan ini adalah salah satu usaha dimana kita mahukan rezeki anak. Senarai Harga Produk Shaklee Malaysia untuk Set Shaklee untuk Kesuburan adalah sangat berbaloi dan juga merupakan salah satu inisiatif daripada kita untuk berusaha mencapai rezeki dan kemahuan kita untuk mendapatkan cahaya mata.

 

ok lah secara kesimpulannya semua pasangan yang sudah mendirikan rumah tangga sudah semestinya akan memikirkan soal cahaya mata kerana itu semua merupakan lumrah kpd pasangan yg berkahwin utk ada cahaya mata. Apa pn kita hnya mampu berusaha dan ketentuannya hnya dari Yang Maha Esa

 

 

Jika anda semua mempunyai pertanyaan ttg Set Shaklee untuk Kesuburan bolehlah hubungi sy ye ^__^

 

 

 

 

 

 

cara order produk shaklee

GLA SHAKLEE membantu kesuburan suami isteri

Mari Kita berkenalan dengan GLA COMPLEX SHAKLEE  

 

     Gamma-Linolenic Acid atau lebih dikenali dengan GLA Complex Shaklee. ialah vitamin
yang diekstrak daripada borage seed yang mana mempunyai kepekatan 2 kali ganda
berbanding Evening Primrose Oil (EPO) di mana kebanyakan GLA di pasaran diambil dari
EPO ini. Borage seed yang diambil ditanam secara organik di Saskatchewan.
     Kalau cerita pasal GLA ni tak dapat dipisahkan dengan perempuan kerana banyak
manfaatnya terhadap diri seorang wanita. Walaupun sebenarnya lelaki juga boleh mengambil
vitamin ini as well kerana faedah dan kebaikannya juga kepada sang arjuna.
Faedah & Kebaikan GLA Complex Shaklee.
 
1. Selalu GLA Shaklee selalu dikaitkan dengan kesuburan wanita atau ikhtiar untuk dapat
anak. OK, bagaimana??
Sebenarnya GLA adalah sejenis asid lemak yang membantu dalam pencairan dan
penghasilan mukus – mukus dalam tubuh badan kita. Salah satunya ialah mukus serviks.
TAHUKAH ANDA ???? APA TU MUKUS SERVIKS... (Cervical Mucus)
cervical mucus

 

Untuk berlakunya persenyawaan sperma dilepaskan dan sperma akan

 

berenang di laluan vagina..Ketika ini kehadiran mukus serviks sangat

 

membantu kelancaran pergerakan sperma. Dan mukus serviks sangat

 

penting dan amat membantu persenyawaan di antara ovum dan sperma.

 

Jika laluan ini kering ia sedikit sebanyak menjejaskan pergerakan sperma

 

seterusnya peluang persenyawaan menjadi tipis.
Bagaimana penghasilan mukus serviks ini berlaku? Mukus serviks
dirembeskan oleh vagina. Bagi mendapatkan mukus serviks yang
berkualiti asid lemak gamma-linolenic acid atau GLA yang membantu dan amat penting
dalam penghasilan mukus serviks ini. Jadi dengan pengambilan GLA peluang
persenyawaan semakin besar.
2. Selain itu GLA juga akan bertukar menjadi enzim yang dikenali sebagai prostaglandin di
 mana enzim ini bertindak sebagai pengawal atur selia hormon reproduktif wanita.
3. GLA ini juga membantu melegakan sindrom PMS (pre menstrual syndrome), seperti
loya, sakit di bahagian ari2, senggugut dan sebagainya.
4.  Melambatkan Menopaus .
5. Mengawal Kekerapan kencing dan memperbaiki prostat
6. Mencantikkan Kulit.
Kebaikan GLA ini di akui oleh beberapa orang yang telah mengambil GLA ini. seperti
kelegaan semasa menghadapi PMS.
TESTIMONI
cara order produk shaklee

Masalah Rambut Gugur

  Masalah Rambut Boleh Diatasi Dengan Vitamin Shaklee

  • Rambut merupakan mahkota setiap wanita tidak kira samada wanita itu bertudung atau tidak

  • Penjagaan yang sempurna amatlah perlu tetapi di zaman era kini ibu-ibu sentiasa sibuk untuk menguruskan hal rumah tangga dan juga kpd ibu2 yg bekerja seharian mesti x sempat nk godek2 rambut kn hehe

  • ok lah xnk tulis entry panjang2 nti org bosan plk huhuhu, jom ekin kenalkan produk Shaklee utk permasalahan rambut kita

  1. Zinc

Kebaikan Zinc

~ mengurangkan masalah rambut gugur
~ mengalakkan rambut sihat
~ menggalakkan wajah yang lebih muda tanpa cela            & rambut ikal mayang


~ Zink adalah penting untuk sintesis kolagen. Oleh itu, ia diperlukan untuk mengekalkan keanjalan supaya dapat mengelakkan pembentukan kedutan dan  kulit    berlendut. 

 ~membantu mengurangkan masalah kulit kepala  dan rambut berminyak supaya mengekalkan rambut yang ikal – mayang dan tidak mudah gugur. Zink amat diperlukan untuk pembentukan  Superoxide Dismutase satu  antioksidan yang                     memainkan peranan penting dalam anti penuaan. .

2. Vitalea

Kebaikan Vitalea

 ~ Vitalea merupakan pelengkap nutrisi yang kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting  akibat amalan diet yg tidak seimbang

~  menyediakan asas nutrisi,memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses  tumbesaran,pertumbuhan rambut,  otot, kulit,   kuku, dan hormon serta menjaga kesihatan tirod








3. ESP Soy Protein


                        Kebaikan Esp Soy Protein


~ protein soya pun membantu untuk menguatkan akar rambut

~ Keratin iaitu blok binaan asas rambut adalah protein yang    dibentuk oleh gabungan daripada 18 asid amino, protein  soya  mengandungi asid amino yg mencukupi utk memenuhi keperluan biologi jika diambil dlm dosage yang disyorkan
 ~ Protein yg berkualiti tinggi dalam soya  membantu pertumbuhan rambut tanpa  perlu bimbang kandungan kolestrol dan  lemak tepu yg terdapat dalam protein dari  haiwan














Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...