Set Menyusu Shaklee Yang Ohsem

Salam sayang dari ekin untuk semua pembaca mamasihat.com

 

Kali ini ekin ingin berkongsi manfaat Set Menyusu Shaklee Yang Ohsem kepada para ibu yang masih menyusu bayi serta para bakal ibu yang tidak lama lagi akan melahirkan cahaya mata..:)

 

set susu

 

ESP :

  • Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri.
  • Memekatkan susu ibu
  • Sebagai milk booster
  • Bantu hilangkan parut jerawat di muka.
  • Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.
  • Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur.
  • Memberi rasa kenyang yang lama sekaligus membantu dalam pengurusan berat badan.
  • Menyokong kesihatan imunisasi badan.
  • Mengawal paras kolesterol.
  • Menyokong kesihatan jantung dan prostat.
  • Membantu penyerapan vitamin lain dengan lebih baik.

Walaubagaimanapun ESP dapat membantu membentuk sel-sel badan kita yang sihat. Sel yang sihat akan dapat menyerap nutrien dari vitamin lain yang kita makan dengan lebih baik. Sekiranya sel kita tidak sihat, vitamin akan mengambil masa lebih lama utk diserap dengan efektif ke dalam badan. Jadi lambatlah sikit baru nampak kesannya.
Sebaiknya ambil ESP sebagai basic vitamin anda. Kenapa perlu pilih ESP Shaklee? Sebab ESP dijamin bersih & selamat kerana ia non GMO – diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) untuk mengekalkan kualitinya.
Bonusnya kulit gebu, cantik berseri & lebih anjal daripada biasa..Menarikkan,,cukup dengan BONUS :)

 

ALFALFA:

Khasiat daun alfalfa, selain membanyakkan susu ibu:
1) Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia

2)Galactagouge – Bagus diambil oleh ibu-ibu yang menyusukan anak kerana ia merangsang penghasilan susu ibu (milk booster).

3) Membantu perkumuhan menjadi lebih lawas.

4) Membantu membuang angin dalam badan.
5) Termasuk dalam kategori fiber yang mengenyangkan.

6)Melegakan sakit sendi dan belakang

7)Menghilangkan kelesuan dan tekanan.

8)Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint

9)Memberi kelegaan semasa haid

10)Merawat arthitis

11)Bagus untuk asma, resdung, elergi, gegata dan ekzema

12)Mencuci usus bagi membuang toksik

13)Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang14)Meneutralkan asid dalam badan

15)Merawat masalah keputihan pada wanita

16)Membesar dan menegangkan payudara

17)Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri

18)Memulihkan urat selepas bersalin

19)Membantu masalah penghadaman dan pencernaan

20)Meningkatkan stamina seorang suami

21)Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit ye)

 

 

SET MNYUSU3

 

Untuk ibu yang menyusukan bayi pula, alfalfa merupakan supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat. Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim.Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat. Ianya bergantung kepada keperluan badan si ibu.

 

OSTEMATRIK

satu biji ostematrik bersamaan segelas susu dan 80 biji badam dengan mengamalkan ostematrik ini tiada lagi masalah sembelit,kekejangan otot,simpul biawak dan segala mcm yang berkaitan dengan otot,,,insyaallah,,,,kerana ostematrik ini membekalkan bukan hanya kalsium juga vitamin D yang amat diperlukan oleh tubuh kita bagi membina tulang dalam badan kita…

khasiat yang di perolehi jika mengamalkan ostematrik secara konsisten:

~tekanan darah berada di tahap normal.

~melancarkan saraf.

~memberi mood yang baik.
~gigi dan tulang menjadi kuat.
~kesan jika kekurangan kalsium
~kaki dan tangan selalu rasa kebas.
~sering sakit pinggang.
~selalu murung.
~selalu rasa nak marah.
~rasa kejang.

Oleh sebab itu  ibu menyusu dan ibu hamil di galakkan mengambil ostematrik ini.anda percaya tak ostematrik ini juga membantu memperbanyakkan susu ibu yang menyusu. Bagi ibu yang menyusu memang ia amat membantu kerana itu ostematrik ini ada di dalam set penyusuan,set kehamilan dan set berpantang.

Apabila bila badan kita segar bugar tiada masalah kemurungan ia amat membantu oksitosin dirembeskan dengan baik sekali sebab itu oste ialah antara vitamin yang ada didalam set menyusu ohsem ini untuk pengetahuan anda dalam alfalfa juga turut ada kalsium tetapi dalam jumlah yang sedikit.

 

Ini adalah kata-kata testimoni dari customer ekin yang sudah mengambil Set Menyusu Shaklee Yang Ohsem…

Kenapa saya jatuh cinta dgn Set menyusu Shaklee selain daripada MILK BOOSTER:

  • Kulit bertambah cantik dengan adanya B Complex dan Vit C dan ESP
  • Luka, parut2 dan stretch mark cepat pulih dengan adanya Vit C & ESP.
  • Kulit bertambah cerah dengan adanya ESP
  • Rambut dah kurangkan gugur dengan adanya ESP yg menguatkan rambut dan kuku
  • Suami pun rasa best, dah x yah mkn manjakani dgn adanya Alfalfa. Macam anak dara..
  • Badan bertenaga, tidur pun lambat. Kalau dulu belum pkl 9 dah terlepek. ini kerana dengan bantuan B complex dan VITALEA.
  • Tidak lagi diserang sakit kepala dengan adanya B complex dan OSTEMATRIX
  • Baby cepat kenyang dengan pengambilan ESP dan susu juga menjadi pekat.
  • Tidak lagi mengalami kejang kaki dengan adanya OSTEMATRIX
  • Senang bangun pagi pun sebab ada OSTEMATRIX
  • Dulu saya ni jenis susah buang air besar, kadang2 sampai seminggu sekali. Sekarang tiap2 hari saya dapat membuang lagi…dengan adanya ALFALFA

 

 

 

 

1382969_598564886851492_1144307099_n

Oleh itu kepada para ibu yang masih mencari2 supplement untuk penghasilan susu yang pekat dan berkualiti perlulah mencuba Set Menyusu Shaklee Yang Ohsem..InshaaAllah dapat membantu para ibu yang menyusukan bayi dan diingatkan juga Set Menyusu Shaklee hanyalah membantu kita para ibu untuk penghasilan susu yang berkualiti :)

 

 

 

ESP adalah Non GMO Soy

Salam sayang dari ekin kepada pembaca dan followers mamasihat.com

 

ESP adalah Non GMO Soy

Semua orang tau bulan Mac 2014 adalah Promo untuk ESP..

ESP atau nama penuhnya adalah Energy Soy Protein yang merupakan produk Non GMO Soy

ESP Non GMO Soy juga sangat bagus untuk orang dewasa yang ingin mengekalkan kesihatan berpanjangan,ibu mengandung yang mahukan tenaga lebih dan kulit yang cantik,org yang mengalami ekzema dan lain-lain.

 

1622483_817388744944506_480236835_o

 

 

ESP memang bebas dari GMO..Apa itu GMO??

GMO atau GMOs ni sebenarnya “ Genetically Modified Organism” atau dalam bahasa melayunya Organisma Pengubahsuaian Genetik. Ia juga dipanggil sebagai “ Genetic Engineering” (GE).

Salah satu masalah utama dalam teknologi (GE) adalah sewaktu proses memasukkan genetik ke dalam DNA makanan atau tanaman itu. Saintis masih tidak tahu halatuju genetik tersebut. Perkara ini boleh mengangu fungsi-fungsi genetik lain yang kan menyebabkan toksin dan alahan dalam makanan atau tanaman tersebut.

 

ok jom kita baca antara kejadian yang telah melibatkan GMO dalam produk dan makanan :

  • Tragedi Tryptophan
    Satu bentuk genetik suplemen makanan L-tryptophan, yang menyebabkan kematian 37 orang dan melumpuhkan beberapa ribu lebih pada tahun 1989.
  • Kentang GM membahayakan tikus 
    Pada lewat 1990an, Arpad Pusztai, Ph.D., ahli biologi molekul, menjalankan kajian mengenai kentang yang diubahsuai secara genetik untuk Rowett Institut Penyelidikan di Scotland. Pusztai menjalankan ujikaji pemberian kentang yang diubahsuai itu pada tikus dan mendapati bahawa kentang itu merosakkan usus, organ-organ lain, dan sistem imun.
  • Jagung GM menyebabkan kerosakan hati dan buah pinggang tikus
    Satu kajian yang dijalankan oleh saintis Perancis dan disiarkan dalam Arkib Pencemaran Alam Sekitar dan Toksikologi, mendapati gejala keracunan dan kerosakan hati dan buah pinggang pada tikus yang makan jagung GM.
  • Soya GM meningkatkan kematian pada tikus dan mengurangkan kesuburan tikus belanda
    Satu kajian 2006 yang dikendalikan oleh Irina Ermikova Negara Rusia Akademi Sains menemui bahawa lebih separuh daripada bayi daripada ibu tikus makan soya GM meninggal dunia dalam tempoh tiga minggu. Dalam satu lagi kajian saintis Rusia mendapati bahawa tikus belanda yang makan soya GM telah hilang keupayaan mereka untuk membiak dengan generasi ketiga. Anak tikus belanda juga mengalami pertumbuhan yang lebih perlahan dan kadar kematian tinggi
  • Jagung GM membahayakan serangga akuatik
    A 2007 published study by Indiana University environmental science professor found that GM corn produced increased mortality and reduced growth in caddisflies, aquatic insects that are a food resource for higher organisms like fish and amphibians. Satu kajian 2007 yang diterbitkan oleh professor sains alam sekitar Universiti Indiana mendapati bahawa jagung GM menghasilkan peningkatan dalam kematian dan pertumbuhan terbantut dalam caddisflies, sejenis serangga akuatik yang merupakan sumber makanan bagi organism akuatik yang lebih besar seperti ikan dan amfibia.
  • Jagung GM mengancam jagung asli di Mexico
    Dalam artikel yang disiarkan dalam majalah Nature, 2001, University of California di Berkeley, penyelidik Ignacio Chapela dan David Quist menyifatkan bagaimana gen daripada jagung GM boleh mencemarkan variasi gen jagung asli di Oaxaca, Mexico. Hasil penemuan itu amat menyedihkan kerana pencemaran telah ditemui beribu-ribu batu dari penanaman jagung GM dan kerana ia mengancam pusat kepelbagaian biologi untuk jagung
  • Soya GM mewujudkan “gulma super”
    Penggunaan meluas herbisid glifosat yang digunakan dengan bertoleransi herbisid jagung GM, kacang soya, canola, dan kapas telah membawa kepada penciptaan rumpai tahan herbisid infesting berjuta-juta ekar tanah ladang di seluruh Amerika Syarikat.
  • Tanaman GM meningkatkan penggunaan racun perosak
    Tanaman diubah secara genetik meningkat penggunaan racun rumpai sehingga mencecah 383 juta paun di Amerika Syarikat 1996-2008, menurut laporan oleh Pusat Organik.

 

Jikan anda mahu maklumat dengan lebih lanjut tentang GMO

http://www.non-gmoreport.com/whatisnon-gmo.php

http://www.nongmoproject.org/

 

 

esp promo

 

 

Bulan Mac adalah bulan Promo ESP..Tersangatlah rugi untuk anda semua jika tidak mempunyai 1 canister sekurang-kurangnya dirumah..ESP  Non GMO Soy ini mempunyai banyak kebaikan antaranya adalah…

 

  • Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah untuk mengekalkan kulit muda dan otot yg memastikan kita sentiasa bertenaga.

 

  • Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu  mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

 

  • Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia akan memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

 

  • Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut.

 

  • Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

 

  • Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

 

  • Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

 

 

esp33

 

Gambar diatas bukan ekin nk membandingkan mana2 produk dengan ESP..Tetapi kita sebagai pengguna kita berhak untuk memilih produk makanan yg bebas dari GMO. ESP menyediakan 14 gram protein soya Non-GMO berkualiti tinggi dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.

 

Protein soya Non-GMO ini dihasilkan di bawah satu program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),dimana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari  proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.Program ini memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, yakinlah dgn shaklee dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti.

 

Menarikkan ESP Non GMO Soy ni..Hanya 1 Canister terdapat pelbagai manfaat dan kebaikan untuk kesihatan kita..Oleh itu hubungi ekin untuk dapat consultation yg seterusnya mengenai ESP (Energy Soy Protein) yg merupakan Non GMO Soy ini.. Hubungi ekin di whatsapp/telegram ye..Fast action fast result :)

 

Whatsapp/Telegram   : 017-3516714

 

 

cara order produk shaklee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...