Set Kesuburan Shaklee adalah Pilihan Tepat

Kesuburan ialah keupayaan membiak secara semula jadi. Kadar kesuburan ialah bilangan anak yang lahir bagi setiap individu, rumah tangga atau kependudukan. Kesuburan manusia bergantung pada faktor faktor nutrisikelakuan seks, budaya, naluri, endokrinologi, masa, ekonomi, gaya hidup, dan emosi.

 

Pasangan yang sudah mendirikan rumah tangga sudah tentunya inginkan cahaya mata untuk melengkapkan lagi keharmonian rumah tangga. Oleh itu Set Kesuburan Shaklee inshaAllah dpt membantu pasangan yang tidak mempunyai rezeki cahaya mata. Walau ape pn kita juga perlu berdoa dan bertawakal kepada NYA kerana Allah sajalah yg dapat membantu kita selain berikhtiar.

 

ok xmau tulis pjg2 nti org boring huhuu, meh sy perkenalkan Set Shaklee Kesuburan Shaklee yang dapat membantu pasangan yg inginkan cahaya mata

 

 

1) GLA Complex

 

 

 

 

 

Apa maksud GLA Complex

 

 • GLA adalah Gamma-linolenic Acid atau juga dikenali sbg Gamoleic Acid. Ianya adalah sejenis asid lemak yang di dapati dari beberapa sumber tumbuhan dan paling popular dari sumber Evening Primrose.
 • Setiap kapsul GLA mengandungi lebih 300mg dimana sumbernya adlh Omega 6 yg terbaik dan mempunyai gabungan dgn minyak sunflower dan vitamin E.

Bagaimana GLA membantu tingkatkan kesuburan

 • GLA boleh menstabilkan hormon dan kitaran haid wanita
 • GLA juga membantu dlm proses penghasilan mukus serviks yg berkualiti serta meningkatkan kuantitinya
 • GLA juga membantu masalah wanita yg sering sengugut
 • GLA juga dapat menguatkan Plasenta dan menguatkan Uterus
Pengambilan GLA adlh amat penting kerana akan mengoptimumkan persekitaran rahim bagi membantu kejayaan proses persenyawaan telur dan sperma.

 

 

 

2) COQ10 (COQ Health Plus)

 

 

Apa itu COQ Health Plus

 

 • COQ Health Plus juga dikenali sebagai COQ10(Coenzyme Q10) iaitu Ubiquinone yang merupakan sejenis nutrien yg larut lemak yg memberi penghasilan tenaga.
 • COQ10 terdapat di dalam sel badan manusia dan ia juga akan menghasilkan tenaga bagi tumbesaran pengawalaturan sel termasuklah Ovum.

 

Ramai yg tidak tahu COQ10 amat lah penting untuk kesuburan lelaki dan sudah lama dikaji oleh para penyelidik manakala hipotesis tentang peranan COQ10 utk wanita pula telah dikaji pada tahun 2009.

 

Kesimpulannya, COQ10 adalah amat penting untuk kesuburan seseorg itu dan pengambilan COQ10 ini akan membantu masalah kekurangan tenaga dalam proses ovulasi. Ia akan memastikan penghasilan telur adalah sihat,matang dan berkualiti.

 

 

 

 

3) Vitalea

 

 

 

Apa itu Vitalea
 • Vitalea merupakan multivitamin yg mnegandungi 12 jenis vitamin dan 7 mineral  di dalam satu kapsul. Tablet Vitalea diselaputi dengan serbuk nutrisi iaitu Spirulina.
 • Yg menarik ttg Vitalea adlh tablet multi-vitamin yg paling pantas larut dlm air dan juga tubuh manusia.
Manfaat Utama Vitalea
 • Penambahan Tenaga Segera – pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dlm aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.
 • Pelengkap Nutrisi – Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yg tidak seimbang terutamanya mereka yg mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anemia.

 

set kesuburan

 

Rezeki merupakan kurniaan dan nikmat yg diberi oleh Allah SWT kepada hambanya tidak kira dlm bentuk harta,anak,kebahagian dan lain-lain. Kita sebagai hambanya perlu mensyukuri ke atas nikamt yg diberi dan perlu sentiasa brusaha dan berdoa serta bertawakal kepada-Nya.

 

Set Shaklee untuk Kesuburan ini adalah salah satu usaha dimana kita mahukan rezeki anak. Senarai Harga Produk Shaklee Malaysia untuk Set Shaklee untuk Kesuburan adalah sangat berbaloi dan juga merupakan salah satu inisiatif daripada kita untuk berusaha mencapai rezeki dan kemahuan kita untuk mendapatkan cahaya mata.

 

ok lah secara kesimpulannya semua pasangan yang sudah mendirikan rumah tangga sudah semestinya akan memikirkan soal cahaya mata kerana itu semua merupakan lumrah kpd pasangan yg berkahwin utk ada cahaya mata. Apa pn kita hnya mampu berusaha dan ketentuannya hnya dari Yang Maha Esa

 

 

Jika anda semua mempunyai pertanyaan ttg Set Shaklee untuk Kesuburan bolehlah hubungi sy ye ^__^

 

 

 

 

 

 

cara order produk shaklee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply