ESP adalah Non GMO Soy

Salam sayang dari ekin kepada pembaca dan followers mamasihat.com

 

ESP adalah Non GMO Soy

Semua orang tau bulan Mac 2014 adalah Promo untuk ESP..

ESP atau nama penuhnya adalah Energy Soy Protein yang merupakan produk Non GMO Soy

ESP Non GMO Soy juga sangat bagus untuk orang dewasa yang ingin mengekalkan kesihatan berpanjangan,ibu mengandung yang mahukan tenaga lebih dan kulit yang cantik,org yang mengalami ekzema dan lain-lain.

 

1622483_817388744944506_480236835_o

 

 

ESP memang bebas dari GMO..Apa itu GMO??

GMO atau GMOs ni sebenarnya “ Genetically Modified Organism” atau dalam bahasa melayunya Organisma Pengubahsuaian Genetik. Ia juga dipanggil sebagai “ Genetic Engineering” (GE).

Salah satu masalah utama dalam teknologi (GE) adalah sewaktu proses memasukkan genetik ke dalam DNA makanan atau tanaman itu. Saintis masih tidak tahu halatuju genetik tersebut. Perkara ini boleh mengangu fungsi-fungsi genetik lain yang kan menyebabkan toksin dan alahan dalam makanan atau tanaman tersebut.

 

ok jom kita baca antara kejadian yang telah melibatkan GMO dalam produk dan makanan :

 • Tragedi Tryptophan
  Satu bentuk genetik suplemen makanan L-tryptophan, yang menyebabkan kematian 37 orang dan melumpuhkan beberapa ribu lebih pada tahun 1989.
 • Kentang GM membahayakan tikus 
  Pada lewat 1990an, Arpad Pusztai, Ph.D., ahli biologi molekul, menjalankan kajian mengenai kentang yang diubahsuai secara genetik untuk Rowett Institut Penyelidikan di Scotland. Pusztai menjalankan ujikaji pemberian kentang yang diubahsuai itu pada tikus dan mendapati bahawa kentang itu merosakkan usus, organ-organ lain, dan sistem imun.
 • Jagung GM menyebabkan kerosakan hati dan buah pinggang tikus
  Satu kajian yang dijalankan oleh saintis Perancis dan disiarkan dalam Arkib Pencemaran Alam Sekitar dan Toksikologi, mendapati gejala keracunan dan kerosakan hati dan buah pinggang pada tikus yang makan jagung GM.
 • Soya GM meningkatkan kematian pada tikus dan mengurangkan kesuburan tikus belanda
  Satu kajian 2006 yang dikendalikan oleh Irina Ermikova Negara Rusia Akademi Sains menemui bahawa lebih separuh daripada bayi daripada ibu tikus makan soya GM meninggal dunia dalam tempoh tiga minggu. Dalam satu lagi kajian saintis Rusia mendapati bahawa tikus belanda yang makan soya GM telah hilang keupayaan mereka untuk membiak dengan generasi ketiga. Anak tikus belanda juga mengalami pertumbuhan yang lebih perlahan dan kadar kematian tinggi
 • Jagung GM membahayakan serangga akuatik
  A 2007 published study by Indiana University environmental science professor found that GM corn produced increased mortality and reduced growth in caddisflies, aquatic insects that are a food resource for higher organisms like fish and amphibians. Satu kajian 2007 yang diterbitkan oleh professor sains alam sekitar Universiti Indiana mendapati bahawa jagung GM menghasilkan peningkatan dalam kematian dan pertumbuhan terbantut dalam caddisflies, sejenis serangga akuatik yang merupakan sumber makanan bagi organism akuatik yang lebih besar seperti ikan dan amfibia.
 • Jagung GM mengancam jagung asli di Mexico
  Dalam artikel yang disiarkan dalam majalah Nature, 2001, University of California di Berkeley, penyelidik Ignacio Chapela dan David Quist menyifatkan bagaimana gen daripada jagung GM boleh mencemarkan variasi gen jagung asli di Oaxaca, Mexico. Hasil penemuan itu amat menyedihkan kerana pencemaran telah ditemui beribu-ribu batu dari penanaman jagung GM dan kerana ia mengancam pusat kepelbagaian biologi untuk jagung
 • Soya GM mewujudkan “gulma super”
  Penggunaan meluas herbisid glifosat yang digunakan dengan bertoleransi herbisid jagung GM, kacang soya, canola, dan kapas telah membawa kepada penciptaan rumpai tahan herbisid infesting berjuta-juta ekar tanah ladang di seluruh Amerika Syarikat.
 • Tanaman GM meningkatkan penggunaan racun perosak
  Tanaman diubah secara genetik meningkat penggunaan racun rumpai sehingga mencecah 383 juta paun di Amerika Syarikat 1996-2008, menurut laporan oleh Pusat Organik.

 

Jikan anda mahu maklumat dengan lebih lanjut tentang GMO

http://www.non-gmoreport.com/whatisnon-gmo.php

http://www.nongmoproject.org/

 

 

esp promo

 

 

Bulan Mac adalah bulan Promo ESP..Tersangatlah rugi untuk anda semua jika tidak mempunyai 1 canister sekurang-kurangnya dirumah..ESP  Non GMO Soy ini mempunyai banyak kebaikan antaranya adalah…

 

 • Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah untuk mengekalkan kulit muda dan otot yg memastikan kita sentiasa bertenaga.

 

 • Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu  mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

 

 • Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia akan memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

 

 • Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut.

 

 • Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

 

 • Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

 

 • Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

 

 

esp33

 

Gambar diatas bukan ekin nk membandingkan mana2 produk dengan ESP..Tetapi kita sebagai pengguna kita berhak untuk memilih produk makanan yg bebas dari GMO. ESP menyediakan 14 gram protein soya Non-GMO berkualiti tinggi dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.

 

Protein soya Non-GMO ini dihasilkan di bawah satu program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),dimana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari  proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.Program ini memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, yakinlah dgn shaklee dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti.

 

Menarikkan ESP Non GMO Soy ni..Hanya 1 Canister terdapat pelbagai manfaat dan kebaikan untuk kesihatan kita..Oleh itu hubungi ekin untuk dapat consultation yg seterusnya mengenai ESP (Energy Soy Protein) yg merupakan Non GMO Soy ini.. Hubungi ekin di whatsapp/telegram ye..Fast action fast result :)

 

Whatsapp/Telegram   : 017-3516714

 

 

cara order produk shaklee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply