Set Menyusu Shaklee Yang Ohsem

Salam sayang dari ekin untuk semua pembaca mamasihat.com

 

Kali ini ekin ingin berkongsi manfaat Set Menyusu Shaklee Yang Ohsem kepada para ibu yang masih menyusu bayi serta para bakal ibu yang tidak lama lagi akan melahirkan cahaya mata..:)

 

set susu

 

ESP :

  • Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri.
  • Memekatkan susu ibu
  • Sebagai milk booster
  • Bantu hilangkan parut jerawat di muka.
  • Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.
  • Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur.
  • Memberi rasa kenyang yang lama sekaligus membantu dalam pengurusan berat badan.
  • Menyokong kesihatan imunisasi badan.
  • Mengawal paras kolesterol.
  • Menyokong kesihatan jantung dan prostat.
  • Membantu penyerapan vitamin lain dengan lebih baik.

Walaubagaimanapun ESP dapat membantu membentuk sel-sel badan kita yang sihat. Sel yang sihat akan dapat menyerap nutrien dari vitamin lain yang kita makan dengan lebih baik. Sekiranya sel kita tidak sihat, vitamin akan mengambil masa lebih lama utk diserap dengan efektif ke dalam badan. Jadi lambatlah sikit baru nampak kesannya.
Sebaiknya ambil ESP sebagai basic vitamin anda. Kenapa perlu pilih ESP Shaklee? Sebab ESP dijamin bersih & selamat kerana ia non GMO – diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) untuk mengekalkan kualitinya.
Bonusnya kulit gebu, cantik berseri & lebih anjal daripada biasa..Menarikkan,,cukup dengan BONUS :)

 

ALFALFA:

Khasiat daun alfalfa, selain membanyakkan susu ibu:
1) Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia

2)Galactagouge – Bagus diambil oleh ibu-ibu yang menyusukan anak kerana ia merangsang penghasilan susu ibu (milk booster).

3) Membantu perkumuhan menjadi lebih lawas.

4) Membantu membuang angin dalam badan.
5) Termasuk dalam kategori fiber yang mengenyangkan.

6)Melegakan sakit sendi dan belakang

7)Menghilangkan kelesuan dan tekanan.

8)Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint

9)Memberi kelegaan semasa haid

10)Merawat arthitis

11)Bagus untuk asma, resdung, elergi, gegata dan ekzema

12)Mencuci usus bagi membuang toksik

13)Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang14)Meneutralkan asid dalam badan

15)Merawat masalah keputihan pada wanita

16)Membesar dan menegangkan payudara

17)Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri

18)Memulihkan urat selepas bersalin

19)Membantu masalah penghadaman dan pencernaan

20)Meningkatkan stamina seorang suami

21)Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit ye)

 

 

SET MNYUSU3

 

Untuk ibu yang menyusukan bayi pula, alfalfa merupakan supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat. Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim.Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat. Ianya bergantung kepada keperluan badan si ibu.

 

OSTEMATRIK

satu biji ostematrik bersamaan segelas susu dan 80 biji badam dengan mengamalkan ostematrik ini tiada lagi masalah sembelit,kekejangan otot,simpul biawak dan segala mcm yang berkaitan dengan otot,,,insyaallah,,,,kerana ostematrik ini membekalkan bukan hanya kalsium juga vitamin D yang amat diperlukan oleh tubuh kita bagi membina tulang dalam badan kita…

khasiat yang di perolehi jika mengamalkan ostematrik secara konsisten:

~tekanan darah berada di tahap normal.

~melancarkan saraf.

~memberi mood yang baik.
~gigi dan tulang menjadi kuat.
~kesan jika kekurangan kalsium
~kaki dan tangan selalu rasa kebas.
~sering sakit pinggang.
~selalu murung.
~selalu rasa nak marah.
~rasa kejang.

Oleh sebab itu  ibu menyusu dan ibu hamil di galakkan mengambil ostematrik ini.anda percaya tak ostematrik ini juga membantu memperbanyakkan susu ibu yang menyusu. Bagi ibu yang menyusu memang ia amat membantu kerana itu ostematrik ini ada di dalam set penyusuan,set kehamilan dan set berpantang.

Apabila bila badan kita segar bugar tiada masalah kemurungan ia amat membantu oksitosin dirembeskan dengan baik sekali sebab itu oste ialah antara vitamin yang ada didalam set menyusu ohsem ini untuk pengetahuan anda dalam alfalfa juga turut ada kalsium tetapi dalam jumlah yang sedikit.

 

Ini adalah kata-kata testimoni dari customer ekin yang sudah mengambil Set Menyusu Shaklee Yang Ohsem…

Kenapa saya jatuh cinta dgn Set menyusu Shaklee selain daripada MILK BOOSTER:

  • Kulit bertambah cantik dengan adanya B Complex dan Vit C dan ESP
  • Luka, parut2 dan stretch mark cepat pulih dengan adanya Vit C & ESP.
  • Kulit bertambah cerah dengan adanya ESP
  • Rambut dah kurangkan gugur dengan adanya ESP yg menguatkan rambut dan kuku
  • Suami pun rasa best, dah x yah mkn manjakani dgn adanya Alfalfa. Macam anak dara..
  • Badan bertenaga, tidur pun lambat. Kalau dulu belum pkl 9 dah terlepek. ini kerana dengan bantuan B complex dan VITALEA.
  • Tidak lagi diserang sakit kepala dengan adanya B complex dan OSTEMATRIX
  • Baby cepat kenyang dengan pengambilan ESP dan susu juga menjadi pekat.
  • Tidak lagi mengalami kejang kaki dengan adanya OSTEMATRIX
  • Senang bangun pagi pun sebab ada OSTEMATRIX
  • Dulu saya ni jenis susah buang air besar, kadang2 sampai seminggu sekali. Sekarang tiap2 hari saya dapat membuang lagi…dengan adanya ALFALFA

 

 

 

 

1382969_598564886851492_1144307099_n

Oleh itu kepada para ibu yang masih mencari2 supplement untuk penghasilan susu yang pekat dan berkualiti perlulah mencuba Set Menyusu Shaklee Yang Ohsem..InshaaAllah dapat membantu para ibu yang menyusukan bayi dan diingatkan juga Set Menyusu Shaklee hanyalah membantu kita para ibu untuk penghasilan susu yang berkualiti :)

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply