ESP adalah Non GMO Soy

Salam sayang dari ekin kepada pembaca dan followers mamasihat.com

 

ESP adalah Non GMO Soy

Semua orang tau bulan Mac 2014 adalah Promo untuk ESP..

ESP atau nama penuhnya adalah Energy Soy Protein yang merupakan produk Non GMO Soy

ESP Non GMO Soy juga sangat bagus untuk orang dewasa yang ingin mengekalkan kesihatan berpanjangan,ibu mengandung yang mahukan tenaga lebih dan kulit yang cantik,org yang mengalami ekzema dan lain-lain.

 

1622483_817388744944506_480236835_o

 

 

ESP memang bebas dari GMO..Apa itu GMO??

GMO atau GMOs ni sebenarnya “ Genetically Modified Organism” atau dalam bahasa melayunya Organisma Pengubahsuaian Genetik. Ia juga dipanggil sebagai “ Genetic Engineering” (GE).

Salah satu masalah utama dalam teknologi (GE) adalah sewaktu proses memasukkan genetik ke dalam DNA makanan atau tanaman itu. Saintis masih tidak tahu halatuju genetik tersebut. Perkara ini boleh mengangu fungsi-fungsi genetik lain yang kan menyebabkan toksin dan alahan dalam makanan atau tanaman tersebut.

 

ok jom kita baca antara kejadian yang telah melibatkan GMO dalam produk dan makanan :

  • Tragedi Tryptophan
    Satu bentuk genetik suplemen makanan L-tryptophan, yang menyebabkan kematian 37 orang dan melumpuhkan beberapa ribu lebih pada tahun 1989.
  • Kentang GM membahayakan tikus 
    Pada lewat 1990an, Arpad Pusztai, Ph.D., ahli biologi molekul, menjalankan kajian mengenai kentang yang diubahsuai secara genetik untuk Rowett Institut Penyelidikan di Scotland. Pusztai menjalankan ujikaji pemberian kentang yang diubahsuai itu pada tikus dan mendapati bahawa kentang itu merosakkan usus, organ-organ lain, dan sistem imun.
  • Jagung GM menyebabkan kerosakan hati dan buah pinggang tikus
    Satu kajian yang dijalankan oleh saintis Perancis dan disiarkan dalam Arkib Pencemaran Alam Sekitar dan Toksikologi, mendapati gejala keracunan dan kerosakan hati dan buah pinggang pada tikus yang makan jagung GM.
  • Soya GM meningkatkan kematian pada tikus dan mengurangkan kesuburan tikus belanda
    Satu kajian 2006 yang dikendalikan oleh Irina Ermikova Negara Rusia Akademi Sains menemui bahawa lebih separuh daripada bayi daripada ibu tikus makan soya GM meninggal dunia dalam tempoh tiga minggu. Dalam satu lagi kajian saintis Rusia mendapati bahawa tikus belanda yang makan soya GM telah hilang keupayaan mereka untuk membiak dengan generasi ketiga. Anak tikus belanda juga mengalami pertumbuhan yang lebih perlahan dan kadar kematian tinggi
  • Jagung GM membahayakan serangga akuatik
    A 2007 published study by Indiana University environmental science professor found that GM corn produced increased mortality and reduced growth in caddisflies, aquatic insects that are a food resource for higher organisms like fish and amphibians. Satu kajian 2007 yang diterbitkan oleh professor sains alam sekitar Universiti Indiana mendapati bahawa jagung GM menghasilkan peningkatan dalam kematian dan pertumbuhan terbantut dalam caddisflies, sejenis serangga akuatik yang merupakan sumber makanan bagi organism akuatik yang lebih besar seperti ikan dan amfibia.
  • Jagung GM mengancam jagung asli di Mexico
    Dalam artikel yang disiarkan dalam majalah Nature, 2001, University of California di Berkeley, penyelidik Ignacio Chapela dan David Quist menyifatkan bagaimana gen daripada jagung GM boleh mencemarkan variasi gen jagung asli di Oaxaca, Mexico. Hasil penemuan itu amat menyedihkan kerana pencemaran telah ditemui beribu-ribu batu dari penanaman jagung GM dan kerana ia mengancam pusat kepelbagaian biologi untuk jagung
  • Soya GM mewujudkan “gulma super”
    Penggunaan meluas herbisid glifosat yang digunakan dengan bertoleransi herbisid jagung GM, kacang soya, canola, dan kapas telah membawa kepada penciptaan rumpai tahan herbisid infesting berjuta-juta ekar tanah ladang di seluruh Amerika Syarikat.
  • Tanaman GM meningkatkan penggunaan racun perosak
    Tanaman diubah secara genetik meningkat penggunaan racun rumpai sehingga mencecah 383 juta paun di Amerika Syarikat 1996-2008, menurut laporan oleh Pusat Organik.

 

Jikan anda mahu maklumat dengan lebih lanjut tentang GMO

http://www.non-gmoreport.com/whatisnon-gmo.php

http://www.nongmoproject.org/

 

 

esp promo

 

 

Bulan Mac adalah bulan Promo ESP..Tersangatlah rugi untuk anda semua jika tidak mempunyai 1 canister sekurang-kurangnya dirumah..ESP  Non GMO Soy ini mempunyai banyak kebaikan antaranya adalah…

 

  • Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah untuk mengekalkan kulit muda dan otot yg memastikan kita sentiasa bertenaga.

 

  • Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu  mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

 

  • Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia akan memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

 

  • Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut.

 

  • Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

 

  • Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

 

  • Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

 

 

esp33

 

Gambar diatas bukan ekin nk membandingkan mana2 produk dengan ESP..Tetapi kita sebagai pengguna kita berhak untuk memilih produk makanan yg bebas dari GMO. ESP menyediakan 14 gram protein soya Non-GMO berkualiti tinggi dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.

 

Protein soya Non-GMO ini dihasilkan di bawah satu program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),dimana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari  proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.Program ini memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, yakinlah dgn shaklee dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti.

 

Menarikkan ESP Non GMO Soy ni..Hanya 1 Canister terdapat pelbagai manfaat dan kebaikan untuk kesihatan kita..Oleh itu hubungi ekin untuk dapat consultation yg seterusnya mengenai ESP (Energy Soy Protein) yg merupakan Non GMO Soy ini.. Hubungi ekin di whatsapp/telegram ye..Fast action fast result :)

 

Whatsapp/Telegram   : 017-3516714

 

 

cara order produk shaklee

Set Anak Pintar Genius Shaklee

Salam dan salam sejahtera kepada semua pembaca mamasihat.com

Kalini ekin akan menyediakan satu entry yg cukup degemari oleh para ibu bapa yang terutamanya mempunyai anak tidak kira masih bayi atau sudah meningkat dewasa :)

Set Anak Pintar Genius Shaklee ini mempunyai dua supplement yang cukup penting untuk kanak-kanak mahupun yg sudah dewasa untuk perkembangan otak mereka..

Dua supplement dalam Set Anak Pintar Genius Shaklee ini ialah Omega Guard dan Mealshake

Meh ekin nk cerita sikit apa hebatnya Omega Guard Shaklee ini ye

Apa yg best dan kelebihan Omega 3 Shaklee dgn Omega yang berada di pasaran ye…Mari kita baca

 

OmegaGuard™

 

Omega Guard :

✔ Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam

✔ Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.

✔ Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.

✔ Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA

✔ 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.

✔ Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ULTRATULEN bergred farmaseutikal berteknologi terkini.

✔ Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.

✔ Penting untuk perkembangan dan fungsi otak
✔ Meningkatkan sistem imunisasi
✔ Menapis segala virus dan bakteria dalam badan
✔ Kanak- kanak yg mengambil Omega 3 dari kecil akan mengurangkan jangkitan pernafasan

 

JOm kita berkenalan dengan Mealshake plk yang penuh dengan kebaikan :)

1403782_581289021936996_602339152_o

 

 

Antara kebaikan Mealshake :~

✔ Membekalkan 19 yang ada vitamin dan mineral perlu untuk tumbesaran yang normal

✔ Menambah selera makan anak
✔ Anak tak mudah kerap jatuh sakit atau demam
✔ Membekalkan tenaga tambahan terutama bagi anak-anak yang berpuasa,haa yg ni sgt bgus
✔ Mengatasi masalah sembelit kanak-kanak
✔ Sebagai cara untuk menambah berat badan anak
✔ Kaya dengan kalsium, magnesium dan vitamin dan protein untuk perkembangan tulang yang sihat

✔ Meal Shake Shaklee sangat mudah diberi kepada anak-anak kerana boleh dibancuh dengan susu formula kerana rasa french vanilla dan teksturnya seperti susu tepung ,menarikkan :)
✔ Meal Shake rendah lemak dan glisemik jadi anak anda tidak akan jadi obesiti atau gemuk
✔ Sesuai untuk anak-anak yang obesiti kerana beri rasa kenyang yang lama

✔ Meal shake merupakan makanan untuk otak yang bijak juga kerana mengandungi kolina, kalsium dan protein

 

 

cara order produk shaklee

Set Hamil Shaklee

Salam Kasih Sayang dari mamasihat.com kepada semua pembaca…

Entry hari ini adalah berkaitan dengan Set hamil Shaklee.. Set Hamil Shaklee telah menjadi pilihan para ibu hamil yang inginkan satu produk yang memberi tenaga serta mempunyai zat yang banyak untuk para ibu serta bayi di dalam kandungan…

Semasa peringkat pertama ibu mengandung, terdapat banyak simptom atau alahan yang akan dialami oleh ibu-ibu mengandung seperti loya,muntah dan akan terasa pening.

Oleh itu Shaklee mempunyai produk khas untuk ibu mengandung yang akan dapat membantu para ibu mengandung untuk mengurangkan rasa lahan semasa mengandung iaitu Set Hamil Shaklee….

 

1397730_569866356412596_1201460354_o

 

Set Hamil Premium Sesuai untuk ibu hamil yang mengalami Hb rendah dan sering loya

Mengapa Set hamil Shaklee telah menjadi pilihan kebanyakan ibu hamil masa kini. Antaranya adalah kerana:

✹ lengkap dengan semua zat yang diperlukan oleh ibu hamil
✹ tahan berbulan-bulan
✹ boleh dimakan bersama ahli keluarga
✹ harga yang sangat berbaloi
✹ semulajadi (bukan sintetik)
✹ tidak memberi sebarang kesan sampingan
✹ bonus kesihatan dan kecantikan extra
✹ juga sesuai dijadikan set berpantang
✹ terbukti selamat dan berkesan

 

Antara vitamin yang ada untuk Set Hamik Shaklee ialah :

ESP(Energy Soy Protein)

✔ Esp juga memberikan ibu tenaga dimana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat. Protein yg ada dalam ESP ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi.Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta,uterus,penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah

Vitalea(Multivitamin)

✔ mengandungi 12vitamin dan 7 galian dan ianya lengkap dengan iron formula.Iron formula sangat penting bagi ibu yang mengadung dan menyusukan anaknya.Kekurangan iron boleh membuatkan si ibu lemah,mudah nak pitam atau pengsan,Hb rendah dan sentiasa kelihatan pucat lesu.

B complex

✔ B complex Lengkap dengan 8B iaitu keperluan tubuh yang sempurna ke atas vitamin B.Suplemen B complex Shaklee mengandungi Folic acid,Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon .Vitamin B dikatakan sangat penting untuk pembentukan tulang tengkorak anak di dalam kandungan

Vitamin C

✔ Sebiji vitamin C Shaklee bersamaan 7 setengah biji oren dan memenugi keperluan vitamin C minima tubuh kita iaitu 500mg.Ia sangat unik keran tidak mempunyai pewarna malah pengawet tambahan.Ianya adalah sustained realese dan akan digunakan secara beransur-ansur mengikut keperluan badan kita.

Kalsium(Ostematrik)

✔ Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel dan pembentukan tulang bayi.Tidak mengandungi lemak berbanding ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu.Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna.membaiki ransangan urat saraf,mengelakkan kekejangan otot,sakit pinggng,lenguh-lenguh dan kebas kaki/tangan terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.

Peppermint Ginger Plus

✔Peppermintmint Ginger Plus adalah untuk menghilangkan rasa loya dan mual semasa kehamilan.

 

Selain itu juga Set Hamil Shaklee juga merupakan pilihan yang terbaik untuk para ibu hamil dimana para ibu akan mendapat BONUS iaitu :

* Kulit ibu dan bayi akan menjadi gebu semasa tempoh kehamilan dan kkulit bayi akan menjadi gebu setelah dilahirkan

* Bayi sihat dan montel

* Ibu yang hamil lebih bertenaga

* Ibu akan lebih bertenagan semasa bersalin

 

Oleh itu Set Hamil Shaklee adalah pilihan yang bijak untuk para ibu yang hamil dan setelah bersalin dan berada dalam proses berpantang para ibu juga boleh membuat pilihan yang bijak dengan memilih 3 Set Bersalin Shaklee untuk mendapatkan satu lagi produk Shaklee yang terbaik untuk para ibu yang di dalam tempoh berpantang…. :)

 

 

cara order produk shaklee

 

 

Vivix adalah Penawar Penyakit

Salam Kasih Sayang dari Mamasihat..Diharapkan semua berada dalam keadaan sihat walafiat..

Untuk entry kali ini Mamasihat ingin menceritakan satu lagi produk Shaklee yang sangat Superb keberkesanannya iaitu Vivix yang menjadi penawar penyakit kepada Kanser,Diabetes,Gout,Darah Tinggi dengan izin Nya.

Minuman Vivix ini ialah campuran botani yang merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Vivix juga mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol merupakan kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

- Vivix boleh memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.

– Memperbaiki tenaga sel di dalam tubuh badan kita. JIka berfikir secara logik tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel di dalam tubuh badan kita. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

– Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin kita tua, semakin kita rasa cepat berasa sakit, ingatan juga pun semakin pudar. Vivix juga boleh membantu mengembalikan keremajaan kepada kulit kita dan kesihatan :)

 

vivixku

 

 

Vivix adalah penawar penyakit  untuk menyembuhkan penyakit seperti kanser, Diabetes, Darah Tinggi juga untuk perokok tegar

‘Sudah pasti Mencegah lebih baik dari Mengubati’
GOLONGAN YANG AMAT MEMERLUKAN VIVIX :

1) Pesakit Diabetes

2) Arthiritis

3) Pesakit Gout

4) Pesakit Cancer yg telah menjalani kemoterapi

5) Orang yg rabun mata – perlukan antioksidan yang tinggi

5) Ibu dan bapa yang sibuk bekerja seharian menguruskan anak-anak dan tanggungjawab

6) Golongan yg mementingkan kesihatan badan yg maksimum

7) Atlit atau yg aktif Sukan

8)  Anti Penuaan

 

vivix

 

 

Senarai Harga Produk Shaklee

Daftar Ahli Shaklee

Collagen Powder Shaklee adalah suplemen kolagen yang hebat

Salam Sayang dari mamasihat…

Apa khabar semua dan hari ini saya tersangat lah rajin nk share satu produk yang amat sy suka iaitu Collagen Powder Shaklee.. Apa yg sy nk share setelah abis sekotak sy cuba muka sy yang ada jeragat ni memang pudar sedikit,sangat lah happy bila husband tegur hehe :)

apa2 pn sy nk tunggu dlu setelah abis 2 kotak Collagen Powder Shaklee ni dlu baru sy akan upload testimoni dari sy sendiri ye dan yang penting sy tak sabar nk tgk kulit ini jadi licin dan gebusss tanpa ada sebarang cela (mood excited) :)

Collagen Powder Shaklee ini mempunyai banyakk kebaikan yang diantaranya boleh melicinkan kulit serta memudarkan celaan yg ada di muka atau tubuh badan kita. Kolagen juga merupakan protein yang paling banyak terdapat di dalam badan manusia. Malah ia menyumbang kepada kira-kira 75%  berat dalam tahap kulit yang sihat. Tahap kolagen yang sihat akan menyerlahkan rupa yang sihat dan menampilkan susuk tubuh yang muda.

Selain itu, Collagen Powder Shaklee merupakan suplemen kolagen yang hebat yang mengandungi 4000mgn proprietari RSS(red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah.

7 bahan utama yang ada di dalam Collagen Powder Shaklee ialah ;-

 

Mamasihat juga nak share tentang kebaikan dan manfaat Collagen Powder Shaklee

Manfaat Collagen Powder Shaklee  :~

  • kolagen sangat membantu kuatkan akar rambut dan merangsang pertumbuhan semula
  • kuku menjadi lebih kuat, bintik putih hilang dan pangkal kuku kekalkan warna yang lebihsihat
  • kulit akan kurang kering dan elastisiti akan bertambah baik. Kulit juga akan sembuh dengan cepat dan ini akan membantu mengurangkan parut.
  • membantu menghilangkan tanda penuaan kita
  • kolagen membantu menguatkan tulang dan mengurangkan kemungkinannya menjadi rapuh,mmg sangat bagus
  • kolagen juga membantu kurangkan kesakitan dan geseran sendi di tulang kita
  • baik untuk mata. Kornea memerlukan kolagen dan ianya membantu mengekalkan otot mata supaya tetap anjal
  • memastikan otak sentiasa lebih sihat dan cergas

 

ok kt bawah ni adalah antara testimoni yang sangat berpuas hati dengan pengambilan Collagen  Powder Shaklee,mmg kulit licin dan gebusss kan :)

colagen3

 

 

 

 

Collagen haluskan kulit 5 - done

 

 

 

154416_4629848835929_1741569278_n

 

 

ok semua dh tgk hasil customer yang dh menggunakan Collagen Powder Shaklee kan,hasilnya semua Superbbb, mamasihat pun x sabar dah ni nk tunjuk anda semua testimoni dari saya sendiri :)

collagen

 

 

Oleh itu, semua pembaca yang mahukan kulit yang tiada cela, kulit licin dan gebuss perlu lah mencuba Collagen Powder Shaklee..Mmg Superb..

Kita jumpa lg di entry yang lainnya dengan hasil testimoni mamasihat sendiri setelah menggunakan Collagen Powder Shaklee :)

 

Senarai Harga Produk Shaklee

Senarai Harga Produk Shaklee

Salam Kasih Sayang untuk anda semua..

Masih ramai yang tertanya-tanya yang mana satu harga produk yang betul2 utntuk produk Shaklee. Sebenarnya Shaklee telah menetapkan senarai harga bagi setiap produk dengan harga retail. Murah atau Mahal itu sebenarnya tidak menjadi satu alasan kepada anda jika anda semua mahukan yang terbaik untuk kesihatan anda. Tetapi selalunya jika terdapat customer saya yang nk harga murah saya akan beritahu kepada mereka jadilah Ahli Shaklee,ianya berbaloi dan anda semua akan dapat point iaitu bonus dari Shaklee walaupun anda tidak berminat untuk jalankan bisnes. Itu semua terpulang kepada kemahuan masing.

ok Jadual bawah ini adalah Senarai Harga Produk Shaklee setiap produk ye :)

huh

Jika anda mahu harga ahli yang jauh lebih murah,JOM Daftar Ahli Shaklee sekarang untuk menikmati bonus yang lumayan dari Shaklee serta manfaat yang banyak jika anda semua berdaftar sebagai ahli dengan mamasihat.com anda akan diberi online coaching dan akan masuk group kami yang mempunyai leader yang hebat2..Menarik x :) jom sertai kami

 

Bagaimana Nak Order?

cara order produk shaklee

cara lps orderAtau klik di fb page Shaklee Supplement
Pesanan anda akan dihantar melalui PosLaju, GDex atau Citilink.
Pesanan akan mengambil masa 1-4 hari bekerja :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...